SAP ERP за търговия и дистрибуция предоставя на търговците на едро и дистрибуторите едно цялостно бизнес решение, позволяващо да се максимизира контролът върху операциите и складовите наличности и да се подобри обслужването на клиентите. То е идеално за операции, изискващи бързо въвеждане на поръчките, лесно за проследяване на данните за дадена операцията от екрана за въвеждане на поръчките и разширени възможности за откриване по партиден и сериен номер, в допълнение към разширените възможности за експедиция и управление на голям брой складове.

SAP ERP за търговия и дистрибуция е подходящ и за локални и международни дистрибутори с една или повече бази. Той позволява да се управляват многократни доставки при еднократно договорени условия, като същевременно позволява конфигуриране на продукти в реално време. Освен това, той спомага за максимизиране на контрола върху покупките и спомага за обезпечаване на качеството посредством системата от заявка към поръчка за покупка (requisition-to-purchase order) и двустепенната проверка на складовите процеси. Софтуерът проследява експедициите, върнатите от клиентите стоки и всички разходи, свързани с постъпилите в склада материали. Вносителите много ценят тази възможност, както и способностите за начисляване на различни видове данъци (напр. ДДС, данък върху стоките и услугите /GST/ и др.) и реализиране на сделки в чужди валути.

SAP ERP за търговия и дистрибуция предлага възможности много ценени от търговци и дистрибутори. Това включва работа с многобройни нива за цени и отстъпки, отчети за историята на продажбите, както и поддръжка на методи на ценообразуване и контрол на складовите наличности. Като допълнение проследяването на складовите наличности се улеснява от функционалността на управлението на складовете, както и лесното използване на скенери за бар код. Интегрираната система предоставя в реално време цялата информация за покупки, продажби, кредитни лимити, складови наличности.

Предоставяното решение за управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM) позволява на потребителите да проследяват и управляват всички допирни точки за комуникация. Проследява се и се регистрира кореспонденцията с клиентите, техния статут, отношенията с доставчиците, маркетинговите кампании, въпросите свързани с връщането на дефектирали стоки, информацията за офертите и поръчките. Всичко това предоставя на потребителя възможността да има 360-градусов поглед върху вътрешните и външните взаимоотношения. CRM позволява продажбите, маркетинга и обслужването на клиентите да вървят ръка за ръка, за да могат желанията на клиентите да бъдат напълно удовлетворени.

Продажбите, маркетингът и обслужването на клиентите са обединени в един единствен модул, който предоставя възможност за проучване на клиентите в дълбочина. Чрез използването на CRM модула, служителите на фирмата могат да вземат по добри търговски решения, по-успешно да промоцират продуктите на пазара, да решават възникнали проблеми и да получават стратегически поглед върху целия бизнес.

назад